Bloggmonster

Många som bloggat har fått känslan att bloggen blivit som ett monster för att de känner sig tvingade att blogga. Jag har verkligen gått in i bloggandet utan visioner eller krav utan bara när det är kul. Men på något sätt kan jag ändå likna känslan när man precis gjort ett inlägg som att byta blöja på Lexus. Lite "Puh, nu har jag gjort en liten insats som jag kan lägga åt sidan ett tag"


Nu packa, bvc-besök med lillkillen och sedan drar vi till Sundsvall.

Störning

Lider av åkomman "städa kliniskt innan avfärd". Eftersom att vi drar till Sundsvall så åkte dammsugaren, moppen och diverse städartiklar fram.
Kan inte lämna fingeravtryck på kylskåpet och bara DRA liksom..
 

Nostalgi från 80-talet



Kommer ni ihåg detta hus? Vilken nostalgisk feeling bakom den där lilla saken...
Här är mer nostalgi från the 80´s...

Prinsen 2 månader




Lika som bär

Håkan Juholt?                                                                                   Super Mario Bros?

 


Ovanlig reklamation

Gick in på SevenEleven igår när kunden i kassan står och reklamerar en trasig och använd(!) kondom. Blev livrädd men fann det komiskt såklart.
-Jag har inget kvitto, men jag kräver ett nytt paket. Tänk om tjejen blev gravid, malde han på.
Kassörskan stod som ett frågetecken och butikschefen skrek åt honom:
-TA DIN JÄVLA ÄCKLIGA KONDOM OCH GÅ UT UR BUTIKEN!!
Kunden fortsatte och butikschefen blev mer och mer förbannad.
Till slut dundrar teamet bakom "Ballar av stål" in och asgarvar. Chefen svettades och sa att att det var fan det värsta jag varit med om..
Det var ju rätt roligt faktiskt.

Ladda upp bild funktionen är trasig...

Earth Hour

Jag tar allt som oftast olika "happenings" på största möjliga allvar. Det spelar ingen roll om det är Melodifestivalen, Morsdag, Kanelbullens dag eller Brottnings-SM. På våffeldagen står det våfflor på menyn, så är det bara.
Ikväll stundar Earth Hour klockan 20:30 och vi tänker släcka ner. En liten fundering bara! Förra året släckte vi ner rubb och stubb, tände stearingljus och läste bok för Melina. En riktig kvalitetstimme för familjen faktiskt. Men efteråt blev vi utskrattade för att vi även stängt av TV:n.. Ingår inte den i nedsläckningsprojektet? Bara så jag vet i år liksom.


Bästa restaurangbesöket någonsin

Vi åkte in till Malmö igår och efter lite nödvändig shopping tänkte vi äta på någon Indisk restaurang. Jimmys Iphone lotsade oss fram till en på utsidan inte så speciell restaurang. Vi hade inte så höga förhoppningar då det var helt tomt på folk. Hungrig som jag var sa jag till Jimmy att det är väl inte fullt en vanlig onsdag klockan 17:00. När maten kom in och jag tog första tuggan.... Ja det går inte att beskriva. Jag bara titta på mina övirga familjemedlemmer för att se om de tyckte samma som jag. Då sa Jimmy: -Shit va gott. Det här var lagat av riktiga indier. Vilken smaksensation.
Nej alla japanska, kinesiska, thailändska, vietnamesiska och pakistanska kök kan slänga sig i väggen.
Niribili på Amiralsgatan 18 i Malmö. Värt ett besök!
Mina favoritrestauranger:

  1. Niribili, Indiskt, Malmö
  2. Noodle House, Vietnamesiskt, Södermalm Stockholm
  3. Shogun, Japanskt, Gamla Stan Stockholm
  4. Indian Garden, Indiskt, Södermalm Stockholm



    Niribili

Sedan träffade vi Sofie, Magnus och lilla Leah. Sådan sötnöt! Leah var en liten kopia av Sofie.


Sover och sover..

Min dotter Melina har alltid varit exemplarisk vad gäller sömnen. Har nog aldrig varit vaken nattetid förutom när hon hade vattkoppor, och då kanske det handlade om en timme.
Jag var helt säker på att jag kommer att "få igen" tusenfalt nu med nästa barn bara för att jag haft det så lättvindigt.. Men nej då. Lexus sover så sött dagarna och nätterna i ända! 2 nätter i rad har han sovit från klockan 22.00 till 06.00 (åt en slurk och bytte blöja), somna om till 08.30. Härligt, mina barn!!

Nu bränner hela familjen in till Malmö för lite shopping och förhopningsvis gos med mosters lilla Leah.

Hälsans stig

Hälsans stig är ett Irländskt påfund och finns i de flesta städer i Sverige. Det är en snitslad slinga man kan följa med km-skyltar längs vägen så man vet hur långt man gått.
Självklart har jag kollat upp denna slinga i Eslöv och promenerat i det fina vädret. Det var lite svårt att gå dock, för träningsvärken från gårdagens löp och styrkepass gör sig påmind varje steg jag tar.

http://www.eslov.se/download/18.6c8603cb107de19ee7a8000381/halsansstig.pdf

Nu dusch sedan latte på mysiga Grappa!





Vill ha..

Jag har hittat mitt drömboende. Tyresö strand.

 


Idrottsfamilj

Jag och Jimmy älskar ju idrott. Är tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna. Vi vill ju gärna att våra barn ska hitta någon idrott som de trivs med. Både för att det bra fysiskt och för att hitta en grupp som man känner tillhörighet till.
Vi vill ju inte pressa barnen men gärna "styra" åt rätt håll. Här lär vi Melina att slå mara.



Tyvärr verkar vi ha misslyckats brutalt för hon gillar verkligen inte brottning. Själv fick jag tjata ett halvår på min mamma innan jag fick börja i den "grabbsporten".

Blivit moster!

Direkt efter landskampen igår åkte syrran hem i värkar. Idag föddes lilla Leah 3900 g och 52 cm lång. Jag och kidsen hoppade på pågatåget in till Malmö i hopp om att få se underverket på  BB. Efter shopping och restaurangbesök gick vi till BB och fick det glada beskedet besöksförbud.
Vi fick träffa pappan i fråga nere i entren och utbyta några ord.
Var så säkra på attvi kommer och pussar på den lilla prinsessan i veckan.
Stort stort grattis till föräldrarna Sofie och Magnus. Är övertygad om att dessa två personer kommer bli fantastiska mamsi och papsi.

En söndag i Eslöv

Vad gör man då? Allt är stängt förutom Coop. Gick en liten promenad med barnen och sedan hamnade vi där. Köpte tidningar och annat smått och gott. Satte oss på bänkarna vid kassorna och spanade på folk. Skåneborna är ett speciellt folkslag. Alla känner alla här och många äldre som bott här i Eslöv hela sitt liv vet allt om alla. Jag satt och lyssnade på 3 pensionärer som berättade både det ena och det andra om alla som gick och shoppade på mycket bräkig skånska.
En Stockholmare har definitivt inte tid att bara sitta och studera folk på en bänk inne i affären. Där suckar man om man råkar tappa ett mynt i kassan så det tar 2 sekunder längre tid än beräknat.
En Sundsvallare pratar inte alls. Där har man förvisso tid att studera sina medmänniskor - men säg för fan ingenting! Där är det coolt att vara tyst.
Vet inte om Stockholmarna är bättre. De är inte tysta, man kan gärna fråga hur någon mår och har det - dock har man inte tid att lyssna eller engagera sig i svaret.

Jag kommer ihåg när jag gick i skolan i Sundsvall. Om man missade bussen gick nästa om 10 minuter och det kändes ju ganska snart. I Stockholm är man bortskämd. Om man missar tunnelbanan kan man välja på 100 linjer och det går alltid en till om max 3 minuter - då drar man en djup suck och tänker: Faaaaan vad lång tid.



Just nu ligger min syster och föder barn. Jag hoppas att jag får åka in till Malmö i eftermiddag och gosa lite bebis.

Can knock down

Jimmy måste ha haft fruktansvärt lite att göra på lägret i Ungern. Han har slagit nytt otroligt rekord på spelet "Can Knock down". 316 poäng. Näst intill ouppnåeligt resultat. Nu sitter man bänkad med hans Iphone för att slå honom. Tänker INTE tolerera att vara sämre..

 


Landskamp Sverige-Grekland

Imorgon är det landskamp mellan Sverige och Grekland. Det lär bli många spännande matcher! Rosengårds Sporthall lördag 19 mars. Insläpp 15.30. Matchstart 17.00.
Jimmy tävlar 96 kg.

Nu ska vi duka upp fredagsmys. Familjen är samlad och vi har fått några härliga gapskratt åt våran lilla Lexus. Han ler vitt och brett när vi pratar med honom.

 


Pinsamt..

När man ska resa till Eslöv hoppar man av tåget i Lund. Man har inte så många sekunder på sig när tåget stannar, så med 2 barn och all packning gör man sig redo lång tid innan och ställer sig med barnvagnen i utgången och väntar.
Förra gången jag åkte ner ställde sig en annan kvinna också där och såg ut att vänta. Hon frågade mig vilken vagn det här var, så jag (nöjd som jag är med min Bugaboo Cameleon) berättade glatt vad det var för märke och hur bra funktioner den hade - tills hon harklade sig och frågade: -Jag menade vilken TÅGvagn är det här? Men din vagn är säkert jättebra!!


Helvetesgreppet

Det närmade sig OS, och ryssarna hade en deltagare i brottning som var närmast oslagbar. Men det kom an på om han klarade att få in "Helvetesgreppet" eller ej. Som regel så klarade han det. Svenskarna hade också en brottare i toppen av samma viktklass. Som en del av förberedelserna till OS var videostudier av ryssens helvetesgrepp inlagt. Taktiken var stenklar: Gå ut stenhårt mot ryssen, få ett par poäng, försök att undgå att ryssen får in helvetesgreppet. Klarade de det, så var nog det mesta gjort. Och givetvis ville det sig att de två möttes i finalen i OS. Det började bra, och svensken klarade att få in ett par poäng. En halvminut senare: Ryssen får in helvetesgreppet, den svenske tränaren gav upp, och gick rasande in i omklädningsrummet. Så hör han ett enormt jubelrop, och taktfast jubel: "Sverige, Sverige, Sverige!" Då brottaren kommer in i omklädningsrummet, frågade tränaren:
- Hur i helvete klarade du att ta dig ur helvetesgreppet?
Brottaren svarade:
- Jo, förstår du, när jag låg där och försökte ta mig ur det, så såg jag två boll-liknande saker som dinglade ovanför ansiktet, så jag tänkte: Det är ju bara OS var fjärde år, och detta är min chans. Så jag satsade fullt och bet i för allt jag hade, och det ska jag lova dig: Biter du dig själv i ballarna så kommer du ur vilket grepp som helst.
Jimmy Lidberg i rött mot ryssen Aslanbek Khustov (Ryssland)
Jimmy Lidberg i rött mot ryssen Aslanbek Khustov i blått. VM Herning, Danmark 2009

Varje dag är en strid

Jag försöker gå 1 mil om dagen. Södermalm runt är en fantastisk mil att vandra. Nu är det bara det att Södermalm är caféernas mecka. Det är tamejfan en strid varje dag att se denna bakelse i varje fiks fönster när jag är ute och försöker bränna bort mina 10 överflödiga graviditetskilon.


Imorgon bär det av till Eslöv

Vi längtar ihjäl oss efter karln i huset. Ska bli jättehärligt att få träffa Jimmy. Lexus har väl vuxit 25% sedan han såg pappa sist..
Det kommer att bli en utmaning i logistik att få med sig 2 barn, barnvagn, bilstol, väskor (varav 1 till Jimmy), stort paket till syrran och GLATT HUMÖR.
Men jag är inte den som ger mig i första taget. Så alla som ska åka X2000 Sthlm-Malmö imorgon 11:06, beware of the Tycon family.


En morgon hos oss..

..brukar inte startas upp med dammsugning. Men det gjorde den idag. 07.00 väckte jag nog de som fortfarande låg och sov i Gamla Stan. Men det kan inte vara många för sopbilen som tömmer glasbehållarna här utanför, var här en halvtimme innan. Den kan få den morgontröttaste att stå upp och göra honnör på 2 sekunder.

Sallys

När jag inte har bättre för mig går jag ofta ner till restaurangen under mig och hänger. Det är så härligt att ha ett hak där man kan sitta och få supergod latte och trevligt sällskap.. :)
Mona Sahlin och Carl Philip är för övrigt också stammisar där. De brukar äta raggmunk med sidfläsk om någon undrar...

Vad var det jag sa?

Pojksnärtorna gjorde ju bra ifrån sig och jag har en bra känsla helt enkelt... :)

Sopor

Var åker ni alla andra och kastar sopor? Vi har inget grovsoprum. Det ligger ungefär högst upp på min önskelista. Fyllde en bil idag och drog iväg med massa skit som jag inte vill ha. Men ska det verkligen vara så krångligt att få slänga skräp?
Nu är det fixat iallafall och jag inväntar trevligt sällskap, tacos och mellofinalen 2011. Hade själv önskat Loreen i final men nu när hon inte är med så gissar jag att någon av dessa pöjkarna vinner:

Mina barn önskar sig:


Världens snyggaste barnkläder!

Långpromenader och hemträning

10 kilo har jag gått ner sedan Lexus föddes och jag har 10 kvar att bli av med. Långpromenader och kettlebellspass i vardagsrummet borde göra susen. Det känns enoooooormt avlägset att kunna sätta på sig en brottartrikå i dagsläget..
Aja, sluta gnäll - bara börja bita i det sura äpplet och köra.


Välkommen till min nya blogg!

Trodde aldrig jag skulle skaffa en, men det sa jag ju om facebook också. Nu hävdar jag att det räcker med 2 barn och att jag aldrig ska tatuera mig. Kan jag lita på mig själv? :)

Här kommer jag att skriva vad vår långtifrån normala svensson-familj hittar på. Enjoy!
Melina 5 årLexus 1 mån


RSS 2.0